Η Approach Design δημιουργεί πολυώροφο TMT Folding Park στο Πεκίνο

0
Η Approach Design δημιουργεί πολυώροφο TMT Folding Park στο Πεκίνο

Το γραφείο Αρχιτεκτονικής Approach Design έχει μετατρέψει ένα πρώην αστυνομικό τμήμα στο Πεκίνο σε ένα κτίριο γραφείων που περικλείεται από ένα μεταλλικό πλαίσιο που λειτουργεί ως ένα αστικό πάρκο πολλαπλών χρήσεων που ονομάζεται TMT Folding Park.

Το έργο TMT Folding Park αναπτύχθηκε από Σχεδιασμός Προσέγγισης για την τοπική εταιρεία μέσων ενημέρωσης TMTPpostη οποία κατέλαβε το παροπλισμένο αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Daxing της κινεζικής πρωτεύουσας.

Ο προηγουμένως παραμελημένος χώρος ήταν εντελώς κλειστός για την τοπική κοινότητα, αλλά έχει μεταμορφωθεί έτσι ώστε τώρα να δεσμεύεται με το περιβάλλον του και να επιτρέπει στους ανθρώπους να εισέλθουν.

Εικόνα ανθρώπων που ασκούνται σε μια αυλή του TMT Folding Park
Το TMT Folding Park είναι ένα κτίριο γραφείων και δημόσιο πάρκο που καταλαμβάνει ένα πρώην αστυνομικό τμήμα

«Αυτό το έργο είναι μια εξερεύνηση γεμάτη φαντασία και ανθρωπιστική φροντίδα κάτω από το φόντο της αστικής ανανέωσης στην Κίνα», εξήγησε η Approach Design.

«Ελπίζουμε ότι κάθε ανανέωση και μεταμόρφωση μπορεί όχι μόνο να φέρει νέα ζωή στα ίδια τα παλιά κτίρια, αλλά και να συμβάλει στην καθημερινή ζωή της πόλης και να τονώσει τη ζωτικότητα της κοινότητας», είπε το στούντιο για το έργο.

Το TMT Folding Park έχει προκριθεί στην κατηγορία του rebirth project στα Dezeen Awards 2022.

Εικόνα των ανυψωμένων μονοπατιών στο TMT Folding Park
Η κατασκευή αποτελείται από χαλύβδινο πλαίσιο

Εκτός από την αναζωογόνηση του εγκαταλειμμένου αστυνομικού τμήματος για τη δημιουργία νέου χώρου γραφείων, η περίμετρος του γωνιακού χώρου μετατράπηκε σε πολυεπίπεδο χώρο για την κοινότητα που εκτείνεται κατά μήκος των δύο παρακείμενων δρόμων.

Οι αρχιτέκτονες περιέγραψαν τον σχεδιασμό των κοινόχρηστων χώρων ως ένα «αναδιπλούμενο πάρκο» που ενσωματώνει χώρο πρασίνου στις δύο προσόψεις, καθώς και την οροφή.

Εξωτερική εικόνα του χώρου γραφείων στο TMT Folding Park
Το γραφείο γειτνιάζει με το δημόσιο πάρκο

Ενσωματώνονται μέσα στο πάρκο εγκαταστάσεις όπως κούνια, τσουλήθρα, τσάντα γροθιάς, τραμπάλα και γήπεδο μπάσκετ, τα οποία είναι προσβάσιμα απευθείας από το δρόμο.

Οι σκάλες που συνδέονται με το προκατασκευασμένο ατσάλινο πλαίσιο παρέχουν πρόσβαση σε τρία επίπεδα πάνω από το ισόγειο. Η οροφή του κτιρίου φιλοξενεί επίσης μια πίστα τρεξίματος, έναν χώρο για γκολφ και ένα μικρό αμφιθέατρο για εκδηλώσεις και παραστάσεις.

Τα κιγκλιδώματα με πηχάκια και τα δικτυωτά πάνελ περικλείουν τους διαδρόμους και τις σκάλες, διασφαλίζοντας ότι η δομή διατηρεί μια οπτική σύνδεση με τη γειτονιά.

Το ίδιο το κτίριο καλύπτεται με πάνελ με καθρέφτη που μειώνουν την οπτική του μάζα και ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας στους κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους. Η επένδυση αντικατοπτρίζει δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο πάρκο, δίνοντας έμφαση στη δυναμική και ζωντανή ποιότητα αυτών των χώρων.

Εσωτερική εικόνα χώρων εργασίας και γραφείων στο TMT Folding Park
Βρίσκεται στο Πεκίνο

Ως μέρος του έργου, οι αρχιτέκτονες αναδιοργάνωσαν το εσωτερικό του κτιρίου, ανοίγοντας τους χώρους και εισάγοντας σκάλες από διαφανές, πολύχρωμο μεταλλικό πλέγμα.

Οι παρεμβάσεις εντός των περιοχών κυκλοφορίας στοχεύουν στην παροχή ευέλικτων χώρων που ενθαρρύνουν τις τυχαίες αλληλεπιδράσεις. Ένας διάδρομος κατά μήκος της μίας άκρης του κτιρίου μετατράπηκε σε αναγνωστήριο με γωνίες καθισμάτων και βιβλιοθήκες πλήρους ύψους.

Εικόνα ενός ατόμου σε μια διαφανή τσουλήθρα στο δημόσιο πάρκο
Το πάρκο φιλοξενεί ένα γήπεδο μπάσκετ, τσουλήθρα, κούνια και τραμπάλα

Το έργο TMT Folding Park στοχεύει να προσφέρει έναν καταλύτη για τη βιώσιμη και υπό την ηγεσία της κοινότητας αναγέννηση αυτής της πρώην βιομηχανικής γειτονιάς. Τα μέλη του κοινού μπορούν να προγραμματίσουν δραστηριότητες εντός του χώρου του πάρκου και να προσθέσουν φυτά για να αλλάξουν την εμφάνισή του με την πάροδο του χρόνου.

Άλλα έργα προσαρμοστικής επαναχρησιμοποίησης που περιλήφθηκαν στη σύντομη λίστα στην κατηγορία έργων αναγέννησης στα Dezeen Awards 2022 περιλαμβάνουν ένα βιομηχανικό κτίριο στη Νέα Υόρκη που ανακαινίστηκε για να δημιουργήσει μια σειρά ευέλικτων χώρων πρόβας θεάτρου.

Η φωτογραφία είναι από το Approach Design Studio.

Schreibe einen Kommentar