Η EYRC διατηρεί βιομηχανικές λεπτομέρειες για γραφεία που χτίστηκαν σε πρώην εγκαταστάσεις των LA Times

0
Η EYRC διατηρεί βιομηχανικές λεπτομέρειες για γραφεία που χτίστηκαν σε πρώην εγκαταστάσεις των LA Times

Το στούντιο του Λος Άντζελες Ehrlich Yanai Rhee Chaney Architects μετέτρεψε την εγκαταλειμμένη τυπογραφική μονάδα των Los Angeles Times και την αίθουσα σύνταξης της Orange County σε μια πανεπιστημιούπολη γραφείων στην Κόστα Μέσα της Καλιφόρνια.

Το έργο προσαρμοστικής επαναχρησιμοποίησης, γνωστό ως The Press, γιορτάζει τη βιομηχανική ιστορία του κτιρίου ενώ ενεργοποιεί εκ νέου τους χώρους για τους ανθρώπους.

Οι εγκαταστάσεις του La Times Costa Mesa ανακαινίστηκαν
Η EYRC μετέτρεψε ένα παλιό τυπογραφείο των LA Times σε πανεπιστημιούπολη γραφείων

Το τυπογραφείο και η αίθουσα σύνταξης του Orange County σχεδιάστηκαν από αμερικανικό αρχιτεκτονικό στούντιο William Pereira Associates και κατασκευής 1968-1980. Ehrlich Yanai Rhee Chaney (EYRC) αναζωογόνησε το εγκαταλελειμμένο κτίριο σε μια δημιουργική πανεπιστημιούπολη 450.000 τετραγωνικών ποδιών (41.800 τετραγωνικών μέτρων) με πολλές ανέσεις.

«Θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στο βιομηχανικό παρελθόν του κτιρίου», είπε στο Dezeen η εταίρος της EYRC Patricia Rhee.

Αναδιαμόρφωση γραφείου αποβάθρας φόρτωσης LA Times
Το συγκρότημα διαθέτει έξι βασικούς χώρους

Ολοκληρώθηκε σε τρεις φάσεις, ο καθένας από τους έξι βασικούς χώρους του κτιρίου ανακαινίστηκε και μια νέα ανακλινόμενη προσθήκη κατασκευάστηκε στη βορειοδυτική πλευρά.

Το στούντιο αμμοβολή της πρόσοψης για να αφαιρέσει δεκαετίες χρώματος και να εκθέσει το υπάρχον προκατασκευασμένο εξωτερικό σκυρόδεμα. Ορισμένα προκατασκευασμένα πάνελ αντικαταστάθηκαν με κατακόρυφα τζάμια για το φως της ημέρας στους εσωτερικούς χώρους.

Αναδιαμόρφωση εκτυπωτικής μονάδας Pavilion LA times
Έγινε εκτενής εξωραϊσμός

«Οι φυσικές ατέλειες ενός κτιρίου μέσα από χρόνια μετασχηματισμών εκφράστηκαν συνειδητά ως ωδή στην ιστορία του κτιρίου», είπε το στούντιο.

Η EYRC συνεργάστηκε με Saiful Bouquet Structural Engineers να ανοίξει τμήματα της οροφής και της πρόσοψης χωρίς να διακυβεύεται η ακεραιότητα της κατασκευής.

Χαλύβδινα δοκάρια στο παλιό τυπογραφείο του LA Times
Οι βιομηχανικές λεπτομέρειες όπως οι ψηλές οροφές και τα χαλύβδινα δοκάρια διατηρήθηκαν

«Σκελετονίζοντας» τη δομή, το στούντιο εξέθεσε το ατσάλινο πλαίσιο και εφάρμοσε υαλοπίνακες για την παραγωγή αίθριων και χώρων αυλής

«Η αποκάλυψη των «οστών» του κτιρίου τόνισε τις βιομηχανικές ιδιότητες, ενώ δημιουργούσε περισσότερο άνοιγμα για φως και αέρα σε όλες τις βαθιές πλάκες δαπέδου», είπε το στούντιο.

Αίθριο στον Τύπο
Το στούντιο σχεδίασε μια σειρά από αίθρια

Ο Τύπος επικεντρώνεται γύρω από «χώρους καθεδρικών ναών», εσωτερικά κενά ύψους 50 ποδιών (15 μέτρα) με φεγγίτες που στέγαζαν τα τυπογραφεία.

Ένας από αυτούς τους χώρους, ένα υπαίθριο αίθριο, παρέχει πρόσβαση σε τρία επίπεδα του κτιρίου και χρησιμεύει ως ένα μεγάλο «καθιστικό» με διαδρόμους και πλατφόρμες θέασης που αναρτώνται μέσω καλωδίων από το χαλύβδινο πλαίσιο.

Πεζόδρομος με βιομηχανική λεπτομέρεια σε ανακαινισμένη εγκατάσταση LA times
Οι διαδρόμους και τα μικρά δωμάτια βλέπουν από ψηλά τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους

Άλλα βασικά χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι οι αποβάθρες φόρτωσης κατά μήκος της ανατολικής και δυτικής πλευράς με στέγαστρα που προεξέχουν από την πρόσοψη.

Προκειμένου να διατηρηθούν και να ενεργοποιηθούν οι στέγες, το στούντιο έκοψε μεγάλες τρύπες και φύτεψε δέντρα για να μεγαλώσουν μέσα από τις τρύπες στο δεύτερο επίπεδο.

Βιομηχανικός τοίχος με καναπέ γραφείου σε ανακαινισμένο εργοστάσιο
Προστέθηκαν πολλά παράθυρα και φεγγίτες

Το κτίριο διαθέτει επίσης μια αφαίρεση „ουρανού κοπής“ που συνδέει την ανατολική και τη δυτική πλευρά του έργου σε μια πλαισιωμένη διάβαση.

Στο νότιο άκρο του ακινήτου, ένας διαμορφωμένος χώρος που μοιάζει με πάρκο φιλοξενεί ένα νέο τζάμι για να συμπληρώσει την καντίνα της πανεπιστημιούπολης.

„Για μένα, αυτό που κάνει αυτό το έργο τόσο σημαντικό είναι ότι ανακυκλώνει ένα κτίριο“, είπε ο Rhee.

«Αισθάνομαι ότι, ως αρχιτέκτονες, αυτό είναι το πιο βιώσιμο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε».

„Ελπίζω ότι υπάρχουν περισσότερα έργα σαν αυτό – όπου παίρνετε κάτι που έχει πραγματικά εκπληκτικά κόκαλα και το χρησιμοποιείτε για μια πανεπιστημιούπολη.“ συνέχισε εκείνη.

«Αυτός ήταν ο στόχος μου – να εμπνεύσω άλλους ανθρώπους να σκεφτούν με αυτόν τον τρόπο».

Στρογγυλό ξύλινο σαλόνι γραφείου σε βιομηχανικό κτίριο
Μεγάλο μέρος του εσωτερικού σκυροδέματος συντηρήθηκε

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2021 και οι εσωτερικοί χώροι του μισθωτή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε παρόμοια έργα προσαρμοστικής επαναχρησιμοποίησης, η ACDF Architecture μετέτρεψε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Μόντρεαλ σε γραφεία και η Foster + Partners εισήγαγε ένα γραφείο σε μια μονάδα φυσικού αερίου στη Μαδρίτη.

Η φωτογραφία είναι από Μάθιου Μίλμαν.

Schreibe einen Kommentar