Οι Παρτιζάνοι σχεδιάζουν πολυώροφα στο Τορόντο ενημερωμένοι από τα „σύννεφα αναθεώρησης“

1
Οι Παρτιζάνοι σχεδιάζουν πολυώροφα στο Τορόντο ενημερωμένοι από τα „σύννεφα αναθεώρησης“

Το καναδικό αρχιτεκτονικό στούντιο Partisans σχεδίασε έναν οικιστικό πύργο στο Τορόντο που παίρνει το σχήμα του τόσο από φυσικά σύννεφα όσο και από αναθεωρητικά σύννεφα – μια σημείωση που χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες στα τεχνικά σχέδια.

Εάν κατασκευαστεί στην προτεινόμενη τοποθεσία 15-17 Elm Street στο κέντρο του Τορόντο, θα έχει ύψος 99 μέτρα και θα περιλαμβάνει 32 ορόφους διαμερισμάτων και χώρους ανέσεων. Το κυματιστό περίγραμμα του φακέλου προέρχεται τόσο από σύννεφα όσο και από σύννεφα αναθεώρησης, σύμφωνα με το στούντιο.

«Η ιδέα του cloud δεν είναι μόνο τρισδιάστατη, δεν αφορά μόνο το φυσικό φαινόμενο, είναι επίσης ένα λογοπαίγνιο αρχιτεκτονικής, καθώς το σύννεφο αναθεώρησης έχει τόσο ισχυρή απήχηση και ποιότητα γραφικών», είπε. Παρτιζάνοι συνιδρυτής Alex Josephson.

«Είναι επίσης ένα όνειρο κατά κάποιο τρόπο, ένα όνειρο να εγκριθεί αυτό το κτίριο από την πόλη του Τορόντο και να το χτίσουμε εμείς».

Ουρανοξύστης των Παρτιζάνων Cirro Toronto
Παρτιζάνοι σχεδίασαν έναν οικιστικό πύργο στο Τορόντο ενημερωμένος από τα σύννεφα

Ο πύργος θα χωριστεί περίπου σε τρία μέρη με ένα βάθρο στη βάση με τα δύο προηγούμενα τμήματα το καθένα να υποχωρεί ελαφρώς από το προηγούμενο. Κάθε τμήμα θα έχει μια ελαφρώς διαφορετική συχνότητα του κυματιστικού σχεδίου πρόσοψης.

«Το κτίριο είναι μια σειρά από στοιβαγμένες ορθογώνιες φόρμες που είναι επενδυμένες με οργανικά διαμορφωμένες άκρες και μπαλκόνια που μας επιτρέπουν να εξερευνήσουμε αυτές τις μορφές που μοιάζουν με σύννεφα καθώς υψώνονται», είπε ο Josephson.

Ο Josephson είπε επίσης ότι το στούντιο εξετάζει το ενδεχόμενο χρήσης σκυροδέματος οπλισμένου με ίνες γυαλιού (GFRC) για την πρόσοψη.

Παρτιζάνοι Τορόντο Γκρίζος Πύργος
Θα είναι επενδυμένο με οπλισμένο σκυρόδεμα με ίνες γυαλιού

Οι αποδόσεις δείχνουν τον πύργο επενδυμένο με ανοιχτόχρωμα πάνελ GFRC τοποθετημένα κάθετα. Μέσα σε αυτές τις κάθετες ραβδώσεις υπάρχουν συστάδες παραθύρων που σχηματίζουν οβάλ ανοίγματα στην πρόσοψη.

„Τα παράθυρα τακτοποιούνται τακτικά, υψώνονται σε στοίβες που βοηθούν στην παροχή φωτός στις οικιστικές μονάδες“, είπε ο Josephson στο Dezeen. „Τα διαμερίσματα έχουν αρκετά άκαμπτα στοιβαγμένα επιχειρηματικά μοντέλα τις περισσότερες φορές, η πραγματική πρόκληση είναι πώς να δουλέψουμε με αυτό.“

Οι άκρες της κατασκευής θα έχουν λιγότερα παράθυρα, έτσι ώστε η οργανική καμπυλότητα του υλικού της πρόσοψης να μπορεί να γίνει πλήρως εμφανής και κοντά στη βάση, τα κατακόρυφα, σαν κλαδιά πάνελ θα έχουν κλίση προς τα μέσα.

«Θα υπάρχει ένα μείγμα πέτρας, σκυροδέματος και μετάλλου για τα μπαλκόνια για τα οποία δεν έχουμε κάνει ακόμη επιλογές», είπε ο Τζόζεφσον. «Μπορεί να είμαστε σε θέση να εργαστούμε και σε πολύ πράσινο, αλλά όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις με την πόλη του Τορόντο».

Παρτιζάνοι αναθεώρηση σύννεφο ουρανοξύστη
Το σχέδιο του κτιρίου ενημερώθηκε από αναθεωρητικά σύννεφα

Η μορφή που μοιάζει με αντηρίδα των κάθετων πλαισίων στο επίπεδο του εδάφους, καθώς και οι καμάρες πάνω από τα συγκροτήματα παραθύρων και η μυτερή κορώνα του πύργου του δίνουν μια γοτθική εμφάνιση, σύμφωνα με το στούντιο.

«Νομίζω ότι η γοτθική αρχιτεκτονική βασίζεται στην οργανική ανάπτυξη και τη μορφή που βλέπουμε στη φύση», είπε ο Josephson.

„Ο Γκαουντί εμπνεύστηκε επίσης από τη φύση και τις μορφές που δημιουργήθηκαν από δυνάμεις βαρυτικά ενημερωμένες. Θεωρούμε τους εαυτούς μας ως μέρος μιας συνέχειας αρχιτεκτόνων που εξερευνούν την αξία των οργανικών επίσημων λύσεων.“

Η Fora και η Oikoi Living Homes, οι προγραμματιστές του έργου, οδήγησαν την Partisan να σχεδιάσει έναν πύργο που θα είναι ως επί το πλείστον οικιστικός, με χώρους ανέσεων στο ισόγειο και στους ορόφους όπου ο πύργος έχει οπισθοδρομήσεις, για να εκμεταλλευτεί τον χώρο της βεράντας.

Άλλοι πύργοι με οργανικές προσόψεις περιλαμβάνουν το Studio Gang’s Populous, έναν πύργο στο Ντένβερ που βασίζεται στους εμβληματικούς μαύρους κόμπους στον λευκό φλοιό του δέντρου Aspen.

Schreibe einen Kommentar