Το Studio Egret West αποκαλύπτει το Mayfield Park στο Μάντσεστερ

0
Το Studio Egret West αποκαλύπτει το Mayfield Park στο Μάντσεστερ

Το Studio Egret West με έδρα το Λονδίνο σχεδίασε το Mayfield Park στο Μάντσεστερ, το οποίο λέγεται ότι είναι το πρώτο νέο κεντρικό πάρκο της πόλης εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια.

Το πάρκο των 6,5 στρεμμάτων δημιουργήθηκε από δημόσιο-ιδιωτικό Συνεργασία Mayfield και άνοιξε για το κοινό την περασμένη εβδομάδα. Έχει χτιστεί ως μέρος μιας γειτονιάς που περιέχει 1.500 σπίτια, εμπορικούς χώρους, καταστήματα και εγκαταστάσεις αναψυχής που δημιουργήθηκαν από τον προγραμματιστή U+I.

Το Studio Egret West σχεδίασε το Mayfield Park στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ
Το Studio Egret West σχεδίασε το Mayfield Park στο κέντρο της πόλης του Μάντσεστερ

Δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό Piccadilly, το Mayfield Park βρίσκεται σε μια πρώην εγκαταλελειμμένη περιοχή του Μάντσεστερ, που κάποτε ήταν το κέντρο της βρετανικής κλωστοϋφαντουργίας κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης.

Σχεδιασμένο από το Studio Egret West, το πάρκο περιέχει 120 δέντρα, 120.000 φυτά και θάμνους, ένα μεγάλο δημόσιο γκαζόν με καθίσματα σε στυλ αμφιθεάτρου, ελικοειδή μονοπάτια δίπλα στο ποτάμι και έναν μεγάλο χώρο παιχνιδιού.

Ποταμός στο πάρκο Mayfield
Το πάρκο διαθέτει ένα ποτάμι με μονοπάτια και γέφυρες

„Το Mayfield ήταν πάντα ένα εργατικό μέρος αυτής της σπουδαίας πόλης“, δήλωσε ο δημιουργικός διευθυντής του U+I, Martyn Evans.

„Στη βικτωριανή εποχή ήταν μια πόλη μέσα σε μια πόλη, ενισχύοντας τον ρόλο του Μάντσεστερ στη Βιομηχανική Επανάσταση. Καθώς κοιτάζουμε προς το μέλλον, αισθανόμαστε απολύτως κατάλληλο ότι η Mayfield θα θέσει ένα νέο σχέδιο για τη δημιουργία όμορφων, προοδευτικών, βιώσιμων γειτονιών.“

Ο ποταμός Medlock, ένας από τους τρεις μεγάλους ποταμούς του Μάντσεστερ, αποκαλύφθηκε ως μέρος της ανάπτυξης μετά από περισσότερα από 50 χρόνια που περιέχονταν κάτω από ένα κάλυμμα από σκυρόδεμα.

Τώρα διασχίζει το πάρκο και προσελκύει άγρια ​​ζωή, όπως αλκυόνες, καφέ πέστροφες, πάπιες και χήνες που οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν περπατώντας κατά μήκος του παραποτάμιου μονοπατιού.

Πάρκο από μεταλλικές καμινάδες
Η παιδική χαρά ενημερώθηκε από τη βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής

Ένας χώρος παιχνιδιού για παιδιά, ο οποίος σχηματίστηκε γύρω από έξι πύργους σε σχήμα καμινάδας, διαθέτει σήραγγες ανίχνευσης, τσουλήθρες και γέφυρες με σχοινί, καθώς και εξοπλισμό προσβάσιμο από αναπηρικά αμαξίδια.

«Αυτό το πάρκο σηματοδοτεί την αρχή ενός μακροπρόθεσμου μετασχηματισμού για αυτό το τμήμα του Μάντσεστερ – ξεκινώντας από τον χώρο πρασίνου ως δήλωση πρόθεσης για το τι θέλουμε να επιτύχουμε ως μέρος αυτού του εξαιρετικά βιώσιμου προγράμματος αναγέννησης με χαμηλές εκπομπές άνθρακα», είπε. αρχηγός του Δημοτικού Συμβουλίου του Μάντσεστερ Μπεβ Κρεγκ.

Πάρκο Mayfield
Το Mayfield Park αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ανάπτυξης

Τα γύρω ιστορικά κτίρια ανακαινίζονται ως μέρος των ευρύτερων σχεδίων, συμπεριλαμβανομένου του τεράστιου Mayfield Depot, το οποίο πρόσφατα μετατράπηκε σε πολιτιστικό χώρο από το Studio Egret West.

Η ανάπτυξη του πάρκου χρηματοδοτήθηκε από επένδυση 23 εκατομμυρίων λιρών από το Getting Building Fund της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Άλλα παραδείγματα δημόσιων πλατειών και χώρων περιλαμβάνουν την Exchange Square, μια δημόσια πλατεία πάνω από τις πίστες του Liverpool Street Station από το DSDHA, το Xuhui Runway Park by Sasaki και μια κυματιστή δημόσια πλατεία στην Κοπεγχάγη που περιέχει χώρο στάθμευσης για 2.000 ποδήλατα από την COBE.

Η φωτογραφία είναι των Jarell Goh και U+I.


Πιστώσεις έργου:

Υπεύθυνος σχεδιασμού ανάπτυξης: Στούντιο Egret West
Αρχιτέκτονας τοπίου πάρκου: Στούντιο Egret West
Ανάδοχος πάρκου: PP O’Connor
Πολιτικός/δομικός μηχανικός: Πολιτικοί Μηχανικοί
Μηχανικός ποταμού: Bureau Happold
Σύμβουλος προγραμματισμού: Deloitte
Υπεύθυνος έργου/QS: Πιστός & Γκουλντ
Ανάδοχος αρχιτέκτονας τοπίου: Gillespies and Layer Studio
Ανάδοχος τοπίου: Τοπία Ashlea
Σχεδιασμός παιδικής χαράς: Massey + Χάρις

Schreibe einen Kommentar