Chotto Matte Restaurant, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

0
Chotto Matte Restaurant, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Chotto Matte Restaurant, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Αποποίηση ευθυνών | Αυτό το άρθρο μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, αυτό σημαίνει ότι χωρίς κόστος για εσάς, ενδέχεται να λάβουμε μια μικρή προμήθεια για αγορές που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Chotto matte εστιατόριο, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Συνδυάζοντας ιαπωνικό και περουβιανό φαγητό και κουλτούρα, το Chotto Matte φέρνει το σύγχρονο Τόκιο υπόγεια σε ένα κτήριο κατοικιών της δεκαετίας του 1960 στο Σόχο. Το πνευματικό τέκνο του Kurt Zdesar και σχεδιασμένο από τους Andy Martin Architects, η ενέργεια του υπόγειου Τόκιο μεταδίδεται μέσω ενός μείγματος εκλεκτικών συνεργατών χωρίς να καταφεύγουμε σε στερεότυπες οπτικές αναφορές.

Το .PSLAB επιλέχθηκε για να δημιουργήσει τις ιδέες του φωτισμού, καθώς και να σχεδιάσει και να κατασκευάσει προσαρμοσμένα φωτιστικά για το μπαρ, την τραπεζαρία και μια τοιχογραφία γκράφιτι σε όλο τον τοίχο.

Chotto matte εστιατόριο, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Για να τονίσει διαφορετικές πτυχές του χώρου, χωρίς να τον φωτίσει πλήρως, η .PSLAB χώρισε τη στρατηγική απόκρισης σε δύο βασικούς τύπους παρεμβολών. Το πρώτο είναι ένα σύνολο αμυδρού γλυπτικού φωτισμού για να δημιουργήσει ένα ατμοσφαιρικό συμπλήρωμα στους βασικούς πυλώνες του χώρου, δηλαδή τη μπάρα και τις κολώνες. Το δεύτερο είναι ένα τεχνικό στρώμα υπεύθυνο για το φωτισμό των τραπεζιών και του τοίχου του γκράφιτι.

Τα στοιχεία φωτισμού της ράβδου εγκαθίστανται για να δημιουργούν οπτική συνέχεια ως προς την καμπύλη του μετρητή ράβδου. Κάθε στοιχείο κατασκευάστηκε στα μέτρα, με διαφορετικές διαστάσεις χαλύβδινων σωλήνων τοποθετημένων χωριστά στις παρακείμενες δοκούς, αναρτώντας από την οροφή σε διαφορετικά σημεία όταν χρειάζεται περισσότερη στήριξη.

Τα φωτιστικά που τοποθετούνται στις κολώνες μιμούνται το στυλ του φωτισμού της ράβδου και διασκορπίζουν τους αμυδρά φωτισμένους γυάλινους λαμπτήρες κάθετα σε όλο το χώρο.

Chotto matte εστιατόριο, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Για να δοθεί στα τραπέζια ο απαιτούμενος φωτισμός, χωρίς να πλημμυρίζει ο χώρος και να διακυβεύεται η ατμόσφαιρα χαμηλού φωτισμού, η τραπεζαρία φωτίστηκε χρησιμοποιώντας κατευθυντικούς προβολείς οροφής που στοχεύουν ειδικά τα τραπέζια.

Η τοιχογραφία γκράφιτι σε όλο τον τοίχο προστατεύεται πίσω από ένα στρώμα γυαλιού κατά παραγγελία. Αυτή η διάταξη κατέστησε αδύνατο να φωτιστεί το έργο τέχνης χρησιμοποιώντας προβολείς στην τραπεζαρία λόγω της λάμψης που θα προκαλούσε το γυάλινο περίβλημα.

Η .PSLAB σχεδίασε ένα επιδαπέδιο σύστημα γραμμικού φωτισμού που εγκαταστάθηκε πίσω από το τζάμι κατά μήκος της βάσης του τοίχου για να φωτίζει τα γκράφιτι.

Λεπτομέρειες έργου:
Τοποθεσία: Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Τύπος: Εστιατόριο
Αρχιτέκτονες: Andy Martin Architects
Σχεδιαστής Φωτισμών: .PSLAB

Schreibe einen Kommentar